Saturday, December 18, 2010

MAJLIS AKAD NIKAH & PERSANDINGAN FAEZAH

Assalamualaikum... Sudah lama benar rasanya blog saya ni tidak diupdate, nak kata sibuk takde la sibuk sangat, tapi ada aktiviti yang makin bertambah. Majlis Faezah ni sebenarnya sudah lama berlangsung dan telahpun 'dipublishkan' dekat FB saya.

Majlis yang indah ini berlangsung di Dungun dan buat pertama kalinya, pengantin 'mengrequest' kak andam sebagai pengapitnya. Sehari suntuk saya dirumah Faezah. Majlis akad nikah dan persandingan dilangsungkan pada hari yang sama. Untuk majlis ini Faezah mengenakan 2 pasang persalinan putih yang cantik dan untuk sesi persandingan saya hanya 'mentouchup' Faezah memandangkan acara akad nikah dan persandingan berlansung dalam waktu yang dekat. Mengenakan aplikasi eyeshadow plum dressing, expensive pink, carbon dan rice paper (inspirasi mekap Gee Cantik), Faezah berpuas hati dengan mekap saya. Terima kasih kepada Faezah dan suami kerana memberi kepercayaan pada saya. Buat Gee Cantik, jasa mu akan sentiasa dikenang dan terima kasih sudi berkongsi ilmu....












Sunday, November 7, 2010

Thursday, October 7, 2010

Thursday, September 23, 2010

MAJLIS AKAD NIKAH & SANDING NUR FATANAH






MAJLIS PERSANDINGAN





Sunday, September 5, 2010

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

ASSALAMUALAIKUM... Saya ingin mengambil kesempatan disini untuk mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri serta Maaf Zahir & Batin. Kepada rakan-rakan Fiza, Diana Kak Ct, Dilla, Sue, Chi Chi, Ynadona dan ramai lagi serta sifu-sifu mekap saya Baby Elle, Kay Rohani, Nurul Shukor, Gee Cantik, Dee Renjis berbanyak-banyak terima kasih diucapkan diatas segala sokongan dan tunjuk ajar yang diberikan. Sedar tak sedar sejak berblog ni, ramai sangat saya dapat kenalan baru dari seluruh negeri dan berkesempatan berkongsi berbagai tips.

Terima kasih juga diucapkan kepada semua pelanggan-pelanggan saya kerana memberi kepercayaan untuk saya memekapkan anda semua. Kepada bakal-bakal pengantin, jika mahu menggunakan khidmat saya, jangan malu-malu untuk contact saya ye, Sudah semestinya saya tidak akan menghampakan anda.

Sekali lagi KEPADA SEMUA, sekiranya sepanjang perkenalan dengan anda semua ada tersilap kata, tersilap taip atau apa saja kesilapan tanpa sedar yang berlaku AMPUN DAN MAAF saya pinta. Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri...

Thursday, August 19, 2010

KOLEKSI MEKAP

SALAM RAMADHAN UNTUK SEMUA RAKAN2 BLOGGER, masih tidak terlewat rasanya untuk saya mengucapkan selamat berpuasa. Sama-samalah kita berdoa dibulan yang penuh keberkatan ini agar segala apa jua yang kita lakukan akan diberkati dan dirahmati, mudah-mudahan rezeki untuk mekap pun bertambah-tambah.

Kebelakangan ni, sering aje tenggelam timbul... maklumla kesuntukan masa, membataskan aktiviti kat blog ni, dikesempatan yang ada ini saya mengambil peluang untuk mengupdate antara beberapa gambar kerja mekap saya yang telahpun berlangsung pada bulan Jun yang lalu. Berbekalkan kamera digital biasa, ini hasil gambar yang dirakam oleh saya sendiri...

Majlis Perkahwinan Norizan (Dungun)



Majlis Akad Nikah Kak Chah (Batu Buruk)


Majlis Akad Nikah Akmal (Wakaf Beruas)



Majlis Sambut Menantu Zana (Manir)

Saturday, July 24, 2010

Monday, July 12, 2010

MAJLIS PERSANDINGAN AIDA

Majlis perkahwinan Aida telahpun berlangsung pada bulan Jun. Maaf ye kita lupa tarikhnya... Satu jam lebih jugak la saya mencari rumah Aida yang terletak di Kg. Telemong, Terengganu. Sesat barat (kata orang Terengganu), tapi nasib baik saya keluar awal, jadi tak la tersasar masa yang sepatutnya digunakan untuk mekap.

Aida seorang yang kecil molek dan tak banyak kerenah tapi time kita mekapkan dia ada la jugak juri awam yang memberi komen, he he.. Perkara biasakan... rasanya teman-teman jurusolek pun pernah mengalami perkara seperti ini.

Mengenakan persalinan berwarna kuning Aida begitu anggun dan ceria. Kepada Butik Kak Na di Paloh, jutaan terima kasih saya ucapkan untuk job ni. Semoga Aida dan suami bahagia hingga ke hujung nyawa...






Saturday, July 3, 2010

MAJLIS PERSANDINGAN KATHY...

ASSALAMUALAIKUM... Dah lama rasanya tak update blog ni, banyak sangat perkara yang membataskan aktiviti blog-memblog ni. Baik dari urusan pejabat, urusan rumah tangga dan banyak lagi la kalau nak ditaipkan kat sini. Kadang2 tu ada jugak la keluhan2 kecil dari mulut ini, pendek kata selagi belum tutup mata, kerja-kerja-kerja...

Berbalik kepada cerita Majlis Persandingan Kathy. Majlis ni sebenarnya berlangsung sehari selepas Majlis Akad Nikahnya tapi baru saat ini saya berkesempatan untuk mengupdate blog . Agaknya, apa khabar Kathy dan suami ketika ini, harap2 semuanya berjalan lancar dengan kehidupan baru ni.

Majlis berlangsung dengan harmoni dan meriah sekali, tapi saya tak dapat menunggu hingga ke akhir majlis memandangkan ada tempahan mekap selepas itu. Harap Kathy berpuas hati dengan hasil kerja saya. Jutaan terima kasih buat Kathy sekeluarga.




Wednesday, June 16, 2010

MAJLIS AKAD NIKAH KATHY...

Salam semua... Majlis akad nikah Kathy bersama pasangannya telahpun berlangsung pada 4 Jun 2010. Majlis berlangsung pada sebelah malam. Mengenakan persalinan putih, Kathy begitu anggun dan suci...




Semoga kalian sentiasa di dalam lindungan YANG MAHA ESA dan kebahagian kalian kekal hingga ke akhir hayat...